Hoe werkt het aanschaffen van Temazepam?

Temazepam is een geneesmiddel dat wordt gebruikt in perioden waarin men veel onrust ervaart. Door huisartsen kan het middel worden voorgeschreven bij spanningen, onrust en slapeloosheid. Je kunt Temazepam kopen wanneer je veel wakker wordt in de nacht, wanneer je onrustig slaapt of wanneer je moeilijk in slaap kunt komen, bijvoorbeeld door spanningen en dwangmatige gedachten. Temazepam helpt de nachtrust te verbeteren.

Kortdurende werking van Temazepam

Temazepam is en kortwerkend geneesmiddel. Dit wil zeggen dat de werking niet de hele dag aanhoudt, waardoor het functioneren overdag niet wordt beïnvloed door de medicatie. Daarnaast is Temazepam snelwerkend. Binnen een kwartier tot maximaal een half uur na inname gaat men zich slaperig en suf voelen. Het is aan te raden om direct na inname op bed te gaan liggen. De werking van Temazepam houdt gemiddeld 6 uren aan. In de morgen zal je dan ook uitgerust wakker worden.

De inname van Temazepam

Je kunt Temazepam kopen om rustiger te worden en prettiger door te kunnen slapen. Het geneesmiddel is niet bedoeld voor gebruik overdag om te kunnen ontspannen. Bij het eerste gebruik is het aan te raden de tabletten te nemen op een avond voorafgaande aan een vrije dag. Dit heeft te maken met het feit dat de bijwerkingen bij sommige mensen lang aan kunnen houden, waardoor het functioneren overdag beïnvloed wordt. Het is goed om dit eerst te testen. Temazepam mag niet worden ingenomen wanneer je binnen 24 uur in de auto wilt stappen in verband met de negatieve invloed op het reactievermogen. Wanneer je per keer minder dan 20 mg inneemt, dan mag je na 8 uur weer autorijden.

De bijwerkingen van Temazepam

Er worden verschillende bijwerkingen ervaren van het gebruik van Temazepam, waaronder slap aanvoelende spieren, geheugenverlies, een verminderde coördinatie, vermoeidheid en een verstoring in de balans.