Moeilijke oefeningen die gedaan worden in CrossFit

CrossFit

CrossFit is een manier van fitness waarbij het doel ligt om fitter, sterker en gezonder te worden. Er wordt getraind om het lichaam voor te bereiden om menselijke bewegingen, denk aan duwen, trekken, stoten, klimmen etc. Functioneel bewegen staat centraal in CrossFit, naast hun andere kenmerken: constant gevarieerd en hoge intensiteit.

In CrossFit worden er oefeningen gedaan met halterstangen, kettelbells, medicijnballen, met eigen lichaam, op de ringen en ga zo maar door. Tussen deze oefeningen zitten ook een aantal lastige oefeningen die veel techniek vereisen, deze zullen we hier toelichten.

Pull ups

Optrekken, pull ups of hoe je ze ook wilt noemen. Veel mensen hebben er moeite mee. Pull ups vereisen aardig wat kracht van je arm- en rugspieren. De manier die veel in CrossFit gedaan wordt, ook wel de kipping of swinging pull up vereist naast kracht ook techniek. Deze oefening wordt met een lichte swing in de heupen gedaan.

Olympisch gewichtheffen

Ook zitten er onderdelen van het olympisch gewichtheffen in CrossFit, de snatch en de clean&jerk. De snatch, ook wel het trekken genoemd vereist veel lenigheid van zowel de benen als de schouders. De clean&jerk, ook wel het stoten genoemd vereist ook zowel van het onder- als bovenlichaam veel lenigheid.

Touwtjespringen

Touwtjespringen is ook een groot onderdeel van CrossFit, de double unders komen vaak voor in de workouts en zijn daarom niet te missen. Deze oefeningen vereisen ook veel techniek en het kan je daarbij helpen om je touwtje op de juiste hoogte in te stellen.

Muscle-ups

De muscle-up, zowel als op een stang als op de ringen vereist ook erg veel techniek. Hierbij is erg belangrijk dat je het rustig opbouwt en rustig aan progressie maakt.

Front squat

De front squat wordt ook erg veel gedaan in CrossFit en vereist van het hele lichaam lenigheid en constante spanning. Denk aan de lenigheid die nodig is om diep te zakken als de lenigheid die nodig is van het bovenlichaam om de stang omhoog te houden.