Top 5 sporten om af te vallen

Tip: Bereken jouw BMI cijfer hier.

Ben je bezig met afslanken? Bewegen en sporten is hier een heel belangrijk onderdeel van het succes! Hieronder beste vijf sporten die je helpen met afslanken.

Hardlopen

Hardlopen is 1 van de beste activiteiten als je bezig bent met serieus afslanken. Het is zo goed omdat je EN bezig bent met het verbranden van calorieën EN met het opbouwen van je lichaamsconditie. Hardlopen is zeer werkzaam wanneer je een tempo van ongeveer 8-9 km/uur haalt.

Fietsen

Fietsen is een prima manier om extra kilo’s eraf te jagen! Neem bijvoorbeeld je fiets naar werk of school. Wel is het van belang om flink stevig te fietsen, op deze manier verbrand je meer calorieën.

Skaten

Na een beetje oefening kun je proberen voor een langere tijd te skaten en dus wat grotere afstanden te maken. Natuurlijk kan je in de winter echt schaatsen. Met een uurtje skaten of schaatsen verbrand je al snel 600 kilocalorieën!

Zwemmen

Zwemmen is ook een erg goede manier om extra beweging te krijgen als je bezig bent met afslanken. Natuurlijk moet je wel goed doorzwemmen en serieus baantjes trekken. Met een redelijk rustig tempo school- of rugslag verbrand je al gauw vijfhonderd kcal per uur.

Fitnesscentrum

In het fitnesscentrum kun je de sporten doen waar je goed in bent én tegelijkertijd op een passend tempo trainen. Het is belangrijk om te weten dat je waarschijnlijk niet gaat afslanken als je uitsluitend aan krachttraining doet zonder een vorm van cardio.

 

Zorg dat je sport met goede uitrusting, ondersteuning en passende sportkleding!