Wat is diazepam

Als je een familielid hebt die af en toe epilepsieaanvallen krijgt, dan wil je natuurlijk zo voorbereidt mogelijk zijn om de persoon te helpen. Het is jammer genoeg niet iets dat voorkomen kan worden, want deze aanvallen komen onverwachts. Het beste dat je kunt doen, is de persoon door zo een aanval helpen. Het is dus belangrijk om de juiste medicijnen in huis te hebben. Diazepam is zo een medicijn.

Diazepam is een medicijn die epilepsie aanvallen stopt. De medicijn wordt via klysma toegediend. De persoon zal na 5 of 10 minuten de werking van de medicijn aanvoelen. Dit zal 20 tot 30 minuten aanhouden. De rustgevende werking van de medicijn duurt 12 tot 24 uur de persoon zal dan rustig kunnen slapen en weer tot zichzelf kunnen komen.

Mensen die last hebben van angstgevoelens, paniekstoornissen, spierkrampen of slapeloosheid mogen het ook gebruiken. Dan kun je de medicijn in tabletvorm innemen. De werking van deze houdt 8 tot 12 uur aan en garandeert je een onverstoorbare nachtrust.

De medicijn mag niet te vaak gebruikt worden. Je loopt dan kans verslaafd te raken eraan. Neem het ook niet in wanneer je weet dat je uit huis moet gaan. Het tast je reactievermogen aan en maakt je suf, dus het is zeker niet iets dat je inneemt voordat je achter het stuur gaat zitten. Maar als het op de juiste manier gebruikt wordt, dan kan deze medicijn je in tijd van nood goed van pas komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *